Steagurile Rusiei și Ucrainei, interzise la Berlin, de Ziua Victoriei


Poliția din Berlin a interzis arborarea steagurilor rusești și ucrainene la locurile de comemorare a celui de-al Doilea Război Mondial în timpul evenimentelor care marchează aniversarea sfârșitului războiului în capitala germană.

Autoritățile au declarat că steagurile autoproclamatelor republici populare Donețk și Luhansk și simbolurile de război rusești “V” și “Z” vor fi, de asemenea, interzise în timpul ceremoniilor de luni și marți, informează BBC.

Ambasadorul ucrainean în Germania, Andriy Melnyk, și-a exprimat indignarea față de această interdicție, despre care a spus că echivalează cu acordarea aceluiași tratament victimei și agresorului în invazia Rusiei în Ucraina.

Suntem șocați de faptul că poliția din Berlin a interzis steagurile legate de Ucraina pe 8 și 9 mai. Aceasta este o palmă dată Ucrainei și poporului ucrainean”, a declarat el.

Rușii sărbătoresc victoria asupra Germaniei naziste pe 9 mai, în timp ce în Europa de Vest sfârșitul războiului pe acest continent este comemorat pe 8 mai.

Turcan Ana

Ai o noutate?