Colaj: Dosar Media

SONDAJ//Maia Sandu – cel mai influent politician, l-a depășit pe Dodon: Patru partide ar accede în viitorul Parlament în cazul anticipatelor

Patru partide ar accede în viitorul Parlament în cazul unor alegeri parlamentare anticipate. Cel puțin așa arată datele Barometrului de Opinie Publică, făcut public astăzi de compania Date Inteligente (iData).

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar acumula – 37,4%, Partidul Socialiștilor (PSRM) – 32,8%, Partidul Politic „Șor” – 13,3% și Partidul Nostru – 8%. Celelalte partide, potrivit studiului, nu ar trece pragul electoral.

Astfel în viitorul Legislativ PAS ar avea 41 de mandate, PSRM – 36, Partidul Politic „Șor” – 15 și formațiunea ”Partidul Nostru” – 9 mandate.

Același sondaj arată că Maia Sandu a devenit cel mai influent politician din R. Moldova, surclasându-l cu peste 9% pe președintele în exercițiu Igor Dodon.

Astfel, potrivit cercetării, Maia Sandu se bucură de încrederea a 39,9% dintre cei intervievați, în timp ce pentru Igor Dodon s-au pronunțat doar 30,8%. Cei doi sunt urmați de controversatul om de afaceri Ilan Șor – 9,9% și primarul de Bălți, Renato Usatîi  cu 9,2%.

Sondajul a fost realizat la telefon, în perioada 2-13 decembrie, pe un eșantion de 1043 de persoane și are o marjă de eroare de 3%. Datele din 18 chestionare au fost acumulate în localitățile din stânga Nistrului.

 

Dosar Media

Ai o noutate?