Socialiștii nu vor prelungirea stării de urgență – Cum argumentează

Deputații socialiști se pronunță împotriva prelungirii stării de urgență cu 60 de zile, așa cum a propus Guvernul și Comisia pentru Situații Excepționale, scrie punctul.md

PSRM a propus în debutul ședinței de joi, 6 octombrie, a Legislativului ca subiectul privind starea de urgență să fie exclus de pe ordinea de zi. Potrivit lui Vasile Bolea, socialiștii „nu văd necesitatea” prelungirii stării de urgență.

„Noi constatăm că pericolele se diminuează. Gaz avem, toate celelalte avem, nu avem un flux mare de refugiați. De aceea, noi considerăm că Guvernul ar trebui să activeze într-un regim normal”, a spus Bolea.

Totodată, deputatul Bolea a menționat că ,,trăim în luna octombrie 2022, prima dată în octombrie 2021 a fost instituită starea de urgență, trăim în stare de urgență de un an„.

,,Guvernul ar trebui să dea în primul rând darea de seamă cu privire la măsurile întreprinse pe parcursul anului de stare de urgență, cheltuielile făcute, justificate și nejustificate și să continuăm activitatea într-un regim normal”, a adăugat deputatul socialist Vasile Bolea. 

Inițiativa PSRM nu a fost susținută de majoritatea deputaților din Parlament. 

Sursa: punctul.md

Dosar Media

Ai o noutate?