Foto: Nadejda Roşcovanu

Socialiștii îl fac pe deputatul ”ȘOR”, Vladimir Vitiuc, vicepreședinte al Parlamentului

Fostul democrat, actualul deputat al Partidului Șor Vladimir Vitiuc ar urma să treacă în fotoliul de vicepreședinte al Parlamentului. Deocamdată, nu se știe pe cine va substitui, dar cel mai probabil este vorba despre Monica Babuc, deputat PD. Anunțul a fost făcut de președintele fracțiunii Partidului Platforma DA, Alexandru Slusari, după ședința Biroului permanent. Deciziile ar urma să fie luate la ședința de vineri a Legislativului.

La ședința Biroului Parlamentului de astăzi au fost operate schimbări șa șefia comisiilor parlamentare. O declarație în acest sens a fost făcută de către deputatul PAS Mihai Popușoi. Așadar, în Comisia parlamentară agricultură și industrie alimentară deputatul PD, Nicolae Ciubuc, va fi înlocuit de Marian Taber, deputat de la Partidul Șor. Totodată, în fruntea comisiei securitate națională și ordine publică vine deputatul grupului ”Pentru Moldova, Sergiu Sîrbu, comisie condusă până acum de către deputatul PD Alexandru Jizdan, fost ministru al Apărării.

Acestea însă nu sunt unicele numiri, potrivit deputatului PAS.

”Se jurau că nu există coaliție între PSRM și Șor, dar astăzi aceștia au numit un alt vicepreședinte al Parlamentului, al cincilea. Totodată, Ruxanda Glavan a înlocuit-o pe Monica Babuc la conducerea delegației RM-UE, Violeta Ivanov la înlocuit pe Igor Vrermea, la conducerea comisiei politică externă”, declară Mihai Popușoi.

 

 

 

Dosar Media

Ai o noutate?