Foto: nm.md

Sîrbu dezvăluie motivul plecării din PRO Moldova: Acel ”copil” și-a găsit alt părinte, e dureros…

Deputatul ”Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, dezvăluie parțial motivul pentru care a plecat din PRO Moldova. Așadar, fostul deputat democrat, apoi fost deputat PRO Moldova, declară că la baza plecării sale nu au stat motive pecuniare, ci sugerează faptul că nu mai era democrație în partid.

”Motive au fost. Eu nu vreau să spăl rufele în public. Sper să nu apară murdărie. Nu au nimic chestiile financiare aici. Au fost motive personale, probleme de viziune, atât pe intern, cât și pe extern. Iar pentru a nu escalada situația, am decis să ne dăm deoparte. Eu vreau să vă amintesc că eu am fost fondatorul PRO Moldova, alături de colegii mei, domnul Padnevici. Practic a fost copilul nostru. Eu m-am ocupat de toate procedurile juridice, de înregistrarea Partidului Pro Moldova. La care au aderat colegii noștri. Și este foarte dureros că atunci când inviți alți colegi, îi votezi ca și lideri, iar apoi înțelegi că nu au ai nimic de spus. Și când cineva încearcă să-ți ignore o poziție. Este dureros atunci când acel ”copil” pe care l-ai crescut trebuie să îl părăsești pentru că și-a găsit al părinte. Winston Churchill spunea: nu eu am trădat partidul, ci el m-a trădat pe mine”, declară Sîrbu.

PRO Moldova și-au acuzat foștii colegi de faptul că aceștia au părăsit formațiunea pentru a crea o alianță în Parlamentul Republicii Moldova, alături de PSRM, lucru negat de Sîrbu.

Săptămâna trecută, deputații PSRM, ȘOR și ”Pentru Moldova” au înlocuit șefii comisiilor parlamentare. I-a destituit din funcții pe democrații Nicolae Ciubuc, Monica Babuc și Alexandru Jizdan, respectiv, Maria Tauber i-a luat locul lui Nicolae Ciubuc, la șefia comisiei parlamentară agricultură și industrie alimentară, Sergiu Sîrbu, l-a înlocuit pe Alexandru Jizdan, la șefia comisiei parlamentare securitate națională și ordine publică, iar  Vladimir Vitiuc s-a așezat în fotoliul Monicăi Babuc, având funcția de vicepreședinte a Parlamentului.

Dosar Media

Ai o noutate?