Colaj: Dosar Media

Securitatea statului – amenințată de regimul de la Tiraspol. Se vrea demiterea lui Voicu și Esaulenco

După răpirea unui polițist din Camenca de structurile de forță ale regimului separatist de la Tiraspol, dar și a unui alt cetățean din același ora, prim-ministrul, Ion Chicu vine cu acuzații către Tiraspol.

Astfel, premierul declară că aceste acțiuni constituie o violare incontestabilă a drepturilor fundamentale ale omului și o provocare la adresa securității statului și ordinii de drept.

De altă parte, opoziția parlamentară vrea demiterea Ministerului de Interne, Pavel Voicu, dar și a directorului SIS, Alexandru Esaulenco. PPDA a anunțat că va depune o moțiune simplă în Parlament în acest sens.

„Această acțiune este un final logic și tragic al tranzacționării țării la care s-a pretat Dodon. Cedările făcute unilateral de acesta s-au soldat cu dezavantaje constante pentru Republica Moldova și, iată, deja avem răpiri de persoane. Niciun cetățean nu se mai poate simți siguranță la el acasă! Încotro mergem?”, afirmă vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari.

Totodată, PAS, a reacționat și a declarat public că va susține moțiunea.

„Cetățenii trebuie să cunoască ce întreprinde președinția și guvernul pentru a-l elibera? Sprijinim demersul colegilor noștri din PDA cu privire la acordarea votului de neîncredere Ministrului de Interne Pavel Voicu”, a declarat deputatul PAS Mihai Popșoi.

De altă parte, Guvernul Republicii Moldova precizează că toate autoritățile competente ale statului au întreprins imediat și pro-activ măsuri pentru a elucida toate circumstanțele cazului și a interveni pe canalele aflate la dispoziție pentru eliberarea acestora.

Amintim că, structurile de forță nerecunoscute de la Tiraspol au percheziționat casa polițistului de la Camenca, răpit ieri dimineață. Confirmarea vine de la Ministerul de Interne al Republicii Moldova.

La ora actuală, MAI precizează că este cunoscut faptul că polițistul a fost răpit și dus în orașul Tiraspol. Totuși, se întreprind măsuri pentru identificarea locației exacte a polițistului.

Dosar Media

Ai o noutate?