”Se îngroapă singuri” – Reacții de la PAS, după ce Dodon i-a cerut Maiei Sandu să-și dea demisia

După ce socialiștii i-au cerut demisia președintelui țării, Maia Sandu, catalogând decizia Curții Constituționale drept o tentativă de lovitură de stat, deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate au venit cu o reacție, făcând haz de ”ingeniozitatea” declarațiilor politice ale socialiștilor.

”După comunicatul PSRM de azi, nu poți decât să constați că… Bogdan Țîrdea a devenit liderul de facto al partidului, iar Dodon e “general de nuntă”. Un singur mesaj pentru majoritatea PSRM-Șor: Beți ceai și vă vaccinați! Că de anticipate nu scăpați!”, a scris pe pagina sa de Facebook, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

Iar deputatul Dumitru Alaiba crede că, prin aceste acuzații, socialiștii au dat dovadă de incompetență și lipsă de viziune.

”Avem noroc că avem niște oponenți atât de limitați. Slabi, limitați, incompetenți, fără viziune. Uneori nu trebuie nimic să faci, doar să îi lași să vorbească. Se îngroapă singuri. Desigur că o să-i ajutăm”, a scris și Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, socialiștii și-au dat întâlnire la Congresul Republican, unde au pus la cale următoarele scenarii, în contextul deciziei se joi a Curții Constituționale, care a dat undă verde pentru anticipate.

Astfel, socialiștii au aprobat o declarație în care cer demisia președintelui țării, Maia Sandu. Totodată, PSRM califică decizia Curții Constituționale, ca fiind una adoptată sub presiunea vădită a președintelui Maia Sandu”, fiind catalogată drept o ”lovitură de stat”.

Partidul Socialiștilor își exprimă neîncrederea față de actuala componență a Curții Constituționale din Moldova, ai cărei membri, în frunte cu președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, au devenit complici în uzurparea puterii în țară. PSRM cere demisia judecătorilor D. Manole, L. Șova și N. Roșca.

Partidul Socialiștilor îndeamnă toate fracțiunile parlamentare și toate forțele sociale sănătoase să se unească împotriva tentativei brutale de uzurpare a puterii în țara noastră și atentatului asupra independenței Republicii Moldova.

Citește și: ”Lovitură de stat” – Socialiștii vor să o dea jos pe Maia Sandu din funcție: ”Toate forțele să ne unim împotriva tentativei de uzurpare a puterii”

Dosar Media

Ai o noutate?