Foto: anre.md

Se cere demisia, in corpore, a conducerii ANRE – Deputat: ”Prețul benzinei ar putea ajunge la 40 de lei”

Fracțiunea comuniștilor și socialiștilor a solicitat includerea pe ordinea de zi a Parlamentului a proiectului de lege ce ține de demiterea, in corpore, a conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.  Motivul – scumpirea carburanților.

”Pragul psihologic al prețului la carburanți a depășit 30 de lei. În cadrul raportului de audit, au fost descoperite mai multe carențe, inclusiv în ceea ce ține de neadaptarea prețurilor la carburanți, care trebuiau să fie mai mici în 2021. Asemenea acțiuni nu mai pot fi tolerate, iar Parlamentul trebuie să ia în serios aceste chestiuni. Mâine, prețul la carburanți ar putea ajunge la 40 de lei”, a declarat deputatul PSRM, Petru Burduja.

Subiectul nu a fost inclus însă pe ordinea de zi, întrucât nu a întrunit numărul necesar de voturi – au votat doar 29 de deputați.

Asta deși anterior, inclusiv deputații de la PAS au declarat că întreaga conducere a ANRE trebuie să plece, astăzi, Partidul Acțiune și Solidaritate nu a susținut inițiativa opoziției.

Menționăm că astăzi, prețul unui litru de benzină a depășit 30 de lei, iar cel al motorinei e peste 27 de lei.

Turcan Ana

Ai o noutate?