Sar capete la mai multe ministere, iar doi ambasadori au fost rechemați – Guvernul Gavriliță a eliberat și numit noi secretari de stat

În cadrul ședinței guvernului din 19 august au fost aprobate mai multe numiri, dar și eliberări din funcție

Membrii Cabinetului de miniștri, întruniți astăzi în ședință, au acceptat numirea lui Vasile Şarban în funcţia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

La fel, în şedinţa de astăzi au fost eliberaţi Iurie Paşinschi şi Dorel Noroc, din funcţiile de secretari de stat la Ministerul Finanţelor, iar Ianuş Erhan a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, în funcţia de secretar de stat la MAI a fost numită Jana Costachi, iar în calitate de secretar de stat la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a fost numit Vasile Cuşca.

În ședința din 19 august, Guvernul i-a rechemat pe Gabriela Moraru, din funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Israel, şi pe Victor Sorocean – din postul de ambasador al ţării noastre în Belarus.

Tot azi, miniştrii l-au aprobat pe Vladimir Cuc în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi l-au eliberat pe Vasile Zubcu din postul de şef al Agenţiei Antidoping.

De asemenea, Executivul a operat mai multe demisii, precum şi numiri în funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu, în mai multe localităţi.  

Dosar Media

Ai o noutate?