Foto: stiri.md

Sandu, despre pirueta lui Dodon: un porumbel rănit a ieșit în presă și își cântă de jale – va pierde și în al doilea tur

Lidera PAS, Maia Sandu, care a ieșit învingătoare în primul tur al alegerilor prezidențiale a venit cu o reacție după ce contracandidatul său în turul doi, Igor Dodon, a amenințat că dacă oamenii o vor alege pe Maia Sandu în turul doi, atunci va fi dezastru.

”Ieri, în timp ce aveam întâlniri cu candidații din primul tur, un porumbel rănit a ieșit în presă și a început să cânte, cântece de jale. Igor Dodon a înțeles că pierde alegerile, simte ca îi fuge pământul de sub picioare și a ieșit să amenințe oamenii, iar dacă nu-l votează, vine sfârșitul lumii. Am văzut ieri, care este viziunea lui Dodon pentru țară: ură, dezbinare, amenințări. După cum ne-a obișnuit în acești ani, când nu poate face nimic, el se ține de furat și spune minciuni. Avem nevoie de un președinte bun ca să treacă de această criză. Igor Dodon a pierdut primul tur și îl va pierde și pe al doilea, ieșiți al vot, oameni buni”, a declarat Maia Sandu.

Igor Dodon, care a pierdut în primul tur cu o diferență de 4 procente față de Maia Sandu, iese cu declarații acuzatorii. Așadar, se pare că, Dodon e disperat că va pierde și în al doilea tur și amenință ă Maia Sandu va închide școlile, grădinițele, va distruge producătorul autohton. Astfel, Dodon declară că dacă câștigă Maia Sandu, atunci va fi grav. În schimb, dacă oamenii îl vor alege în turul doi, atunci, el ne va salva. Dodon se asociază cu un porumbel, iar pe Maia Sandu o cataloghează ca fiind o ”coțofană”.

După alegerile din 1 noiembrie, în cadrul cărora Igor Dodon a acumulat puţin peste 3% din voturile diasporei, acesta a lansat mai multe atacuri în adresa cetăţenilor Republicii Moldova de este hotare, sugerând că diaspora nu ar trebui să decidă viitorul ţării.

Amintim că în cadrul unui briefing de presă, Dodon a declarat că votul celor din diasporă nu trebuie să decidă soarta Republica Moldova: „Care vot trebuie să fie decisiv, noi care locuim în această țară sau să ne dăm soarta celor care de zeci de ani n-au fost în R. Moldova și poate nii nu vor să vină”.

De precizat că, primul atac Dodon l-a făcut ieri când declarat că diaspora reprezintă „un electorat paralel” a cărei preferinţe se află „în disonanţă” cu preferinţele majorităţii cetăţenilor din interiorul Republicii Moldova.

Dosar Media

Ai o noutate?