”S-a găsit un procuror general” pentru Moldova și nu este Stoianoglo: Vrea neapărat să revină în funcție, subiectul – pe ordinea de zi a CSP

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit în ședință. Pe ordinea de zi sunt 10 subiecte, printre care și adresarea fostului procuror general, Eduard Harunjen.

Să luați act despre cererea depusă prealabil la Președinție, privind anularea decretului din iulie 2019, prin care am fost demis din funcția de procuror general al Republicii Moldova. Eu consider că acel decret prin care am fost demis au fost viciat prin mai multe circumstanțe de drept și de fapt. La baza acelui decret a stat hotărârea controversată a Parlamentului”, a menționat fostul procuror general, în adresarea sa către CSP.
Totodată, Eduard Harunjen a spus că ieri, 16 noiembrie, a expirat termenul în care Președinția urma să răspundă, în scris, la cererea sa de anulare a ordinului din 2019 pentru a fi restabilit în funcția de procuror general. Astfel, el a anunțat că ar urma să conteste în instanța de judecată. CSP a luat act de cererea lui Eduard Harunjen.

Pe 8 iulie 2019, Eduard Harunjen a publicat un „mesaj de adio” la plecarea sa din funcția de procuror general. Acesta spune că a fost supus presiunilor politice și zice că pleacă din funcție cu „onoare, demnitate și responsabilitate pentru activitatea instituției pe care am avut onoarea să o conduc”.

Dosar Media

Ai o noutate?