Rolul Azerbaidjanului privind livrările de gaze naturale este în creștere

Rolul Azerbaidjanului privind livrările de gaze naturale este în creștere. Potrivit președintelui azer, Ilham Aliyev, de la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina, țara sa a primit solicitări de la peste 10 state care acum cumpără gaz și doresc să primească livrări suplimentare, precum și de la țări care nu au cumpărat niciodată gaz de la Azerbaidjan, scrie Haqqin.az

„Nu am transformat niciodată politica noastră în sfera gazelor și petrolului într-un factor major în contextul politic general, deoarece considerăm că ambele trebuie să fie separate. Cu toate acestea, acum, când politica energetică mondială a fost fuzionată complet cu mediul geopolitic general, nici acest factor nu poate fi negat. Desigur, importanța noastră economică și politică este în creștere și dacă ne uităm la conductele care alimentează Europa, vedem că nu sunt prea multe. Furnizorii existenți își măresc pur și simplu producția de gaze, deoarece există o cerere mare în Europa. Azerbaidjanul este singurul dintre noii furnizori”, a declarat Ilham Aliyev.

Aliyev a declarat că Azerbaidjanul cooperează în mod activ cu Uniunea Europeană nu numai în sectorul energetic, ci și în toate domeniile.

“Bineînțeles, suntem conștienți de responsabilitatea noastră și încercăm să devenim un partener de încredere și pentru noii parteneri”, a menționat acesta.

Dosar Media

Ai o noutate?