Rezultatele alegerilor sunt în pericol? Sistemul informațional automatizat de stat, supus unor atacuri cibernetice

Sistemul informational automatizat de stat „Alegeri” (SIAS) elaborat în scopul automatizării proceselor de totalizare a rezultatelor scrutinului a fost supus pe parcursul zilei de 14 noiembrie unor atacuri cibernetice.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții instituției menționează că de cinci ore infrastructura CEC, precum și infrastructura guvernamentală este supusă mai multor atacuri cibernetice, ce manifestă un caracter adaptiv și rezistent la acțiunile întreprinse. Cu toate acestea, tentativele sunt identificate și blocate.

„Sistemul nostru automatizat a fost pe parcursul zilei supus unor atacuri cibernetice în repetate rânduri. Cu suportul colegilor din serviciile guvernamentale care asigură securitate cibernetică pe tot teritoriul Republicii Moldova s-a izbutit să respingem aceste atacuri cibernetice și nu au  avut un impact negativ simțitor vizavi de organizarea alegerilor, au fost unele situații cu deconectarea de la rețeaua internet, au fost de scurtă durată și au fost remediate”, au declarat reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Dosar Media

Ai o noutate?