REZULTATE PRELIMINARE

Rezultatele alegerilor: Când vom afla cine este noul președinte al Republicii Moldova

Comisia Electorală Centrală anunță că primele rezultate preliminare vor putea fi urmărite online în jurul orei 22:00 pe site-ul CEC. Asta în cazul în care sistemul informațional va funcționa în regim normal. Amintim că, într-un comunicat emis de instituția menționată, se menționează că sistemul informational automatizat de stat ”Alegeri” (SIAS) elaborat în scopul automatizării proceselor de totalizare a rezultatelor scrutinului a fost supus pe parcursul zilei unor atacuri cibernetice.


În jurul orei 18:00, peste 50 la sută din numărul total de alegători și-au exercitat dreptul la vot. La urnele de vot din țară și-au făcut deja alegerea peste un milion trei sute de mii de moldoveni, iar în străinătate peste 220 de mii.

Potrivit rezultatelor preliminare, Maia Sandu a obținut 90 la sută din voturile cetățenilor din Tokio, Japonia. La această secție de votare au participat la scrutin 30 de alegători. Dintre aceștia, 27 au votat pentru Maia Sandu, iar trei persoane l-au ales pe Igor Dodon. Secția de votare din Tokio și-a încheiat programul la ora 15:00.

 

Dosar Media

Ai o noutate?