REVOLTĂTOR! Coaliția PSRM-ȘOR a votat în 30 de minute bugetul și anunță că pleacă în vacanță

Ședință nocturnă la Parlament – deputații s-au întrunit aproape de miezul nopții pentru a aproba în a doua lectură cel mai important proiect.

Legislativul a aprobat în 30 de minute, în lectura a doua politica bugetar-fiscală și legile privind cele trei bugete pentru anul viitor, votate cu încălcări de procedură și mare scandal în prima lectură.

Petru acest document au votat doar deputații PSRM și cei de la ȘOR. Opoziția a declarat că votarea acestui document este o sfidare în adresa cetățenilor, s-au revoltat și au ținut discursuri de la tribună, dar majoritatea parlamentară s-a făcut că plouă.

În final, președintele Parlamentului a declarat că închide sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului, iar deputații pleacă în vacanță. Vor reveni doar pentru o sesiune extraordinară pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

Președintele ales, Maia Sandu, a venit cu o reacție la situațiadin cadrul ședinței nocturne de la Parlament: „După ce au discreditat total procesul legislativ, încălcând toate normele, deputații din majoritatea PSRM-Șor au hotărât să împartă între ei banii țării la miezul nopții. Legea bugetului, cea mai importantă lege a anului, este adoptată în grabă, cu încălcarea normelor, fără să se țină cont de nevoile oamenilor și ale țării – susținerea economiei, a sectorului medical, a agricultorilor afectați de secetă, a oamenilor care au rămas fără venituri din cauza crizei, a familiilor cu copii. Legea este adoptată fără surse reale de finanțare a deficitului bugetar. În schimb, promovează interesele hoților și le permite să continue furtul și schemele de corupție sub protecția deputaților PSRM și Partidului Șor. Trebuie să scoatem din Parlament acești hoți – anticipate! ”

 

Dosar Media

Ai o noutate?