Renato Usatîi, invitat la ceremonia de învestire a Maiei Sandu – ce vrea să facă liderul PN acolo?

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, care este și lider al Partidului Nostru, este invitat la ceremonia de învestire a președintelui ales, Maia Sandu. Anunțul a fost făcut chiar de Renato Usatîi într-un live pe Facebook.

”Sunt invitat pe 24 decembrie la ceremonia de învestire a Maiei Sandu în funcția de președinte. Acolo vor fi toți. Și Chicu, Dodon, Greceanîi. Poate ne adunăm atunci să protestăm împotriva alianței mafiote, să ne audă”, declară Usatîi.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a chemat opoziţia parlamentară să-şi dea demisia şi să treacă de partea poporului. El a declarat că prin prezenţa lor, deputaţii care nu sunt la guvernare nu fac decât să legalizeze activitatea deputaţilor lui Şor şi Dodon, făcând referire la şedinţa de ieri, 16 decembrie, a legislativului, la care a fost votat, cu mare viteză, bugetul de stat pentru anul viitor şi o serie de alte legi importante.

“Ce au făcut deputaţii lui Şor şi Plahotniuc e clar, dar iată ce au făcut deputaţii din opoziţie? Jumătate din ei stăteau cu telefoanele şi filmau pentru a-şi mări numărul de urmăritori pe reţelele de socializare. Dar ei puteau bloca tribuna Parlamentului, fiecare, având mandatul de deputat, a avut dreptul să introducă cetăţeni în Parlament. Puteau bloca majoritatea de acolo, în timp ce se intona imnul de stat. Dacă nu aţi fost în stare să faceţi asta, înseamnă că trebuie să vă daţi demisia”, a spus Usatîi.

Amintim că ieri, 16 decembrie, deputaţii din opoziţie au boicotat şedinţa Parlamentului, având în vedere agenda parlamentară, care era una „departe de interesele societăţii”. Deputaţii din opoziţie declară că li s-a spus că bugetele pentru 2021 vor fi votate într-o altă şedinţă ce va avea loc în această săptămână, însă PSRM şi Pentru Moldova au continuat şedinţa până la ora 23:00, votând Legea bugetului de stat 2021, Bugetul asigurărilor sociale, Bugetul asigurărilor în medicină, Politica bugetar-fiscală, dar şi alte proiecte, după care au încheiat sesiunea de toamnă a Legislativului.

Câţiva deputaţi din partidele PAS şi Platforma DA au încercat, fără succes, să împiedice acţiunile majorităţii, strigând “ruşine”. Coaliţia neformală a ignorat toate „apelurile la conştiinţă” şi a adoptat toate proiectele.

Dosar Media

Ai o noutate?