Reluarea urgentă a activității sau ”anticipate”- pentru unii deputați asta ar putea însemna un sfârșit cumplit

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova s-au încheiat. A fost ales un nou președinte. Finalizarea campaniei electorale însă nu a condus la activizarea celei mai importante instituții de stat din țară – Parlamentul Republicii Moldova, anunță platforma parlamentară creată recent ”Pentru Moldova”

”Legislativul în continuare nu activează. Alegătorii așteaptă în zădar adoptarea inițiativelor legislative cu caracter social, elaborate inclusiv de către grupul de deputați neafiliați și deputații fracțiunii „Partidului ȘOR”, care au format Platforma parlamentară „Pentru Moldova”. Acestea se referă la creșterea pensiilor, îmbunătățirea accesului și calității asistenței medicale, sporirea protecției sociale a lucrătorilor medicali, asigurarea pensionarilor cu medicamente gratuite și acordarea de noi garanții pentru lucrătorii din sectorul agricol. Altfel spus, problemele abordate și discutate atât de activ de către candidații la președinție în timpul campaniei electorale”, scrie în declarația celor de la ”Pentru Moldova”.

Platforma parlamentară ”Pentru Moldova” insistă asupra reluării imediate a activității Legislativului.

”Considerăm că orice înțelegeri secrete, care urmăresc păstrarea cu orice preț a mandatelor de parlamentar, influența și puterea, nu au nici un sens și nu pot fi sprijinite de societate. Prin urmare, acestea vor fi lipsite de legitimitate”,  se menționează în declarație.

Deputații din ”Pentru Moldova” susțin că pentru unii dintre actualii deputați acest lucru ar putea însemna un sfârșit cumplit. Însă așa e mai bine decât dezastrul continuu pentru întreaga populație a țării.

Dosar Media

Ai o noutate?