Foto:newsmaker.md

Regretul lui Stoianoglo, după plecarea mai multor procurori din sistem – ”PG în așa fel va fi distrusă”

Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, afirmă că Procuratura Generală nu va fi reformată, așa cum se spune că sa-r vrea, dar va fi distrusă.

După părerea lui, asta se va întâmpla ca urmare a ultimilor plecări din PG, despre care afirmă că ”este decizia fiecăruia să demisioneze”.

”Regret că Procuratura Generală în așa fel va fi distrusă așa”, spune Stoianoglo.

Totodată, Stoianoglo spune că în privința adjunctul său, Ruslan Popov, reținut acum o săptămână, s-a comis un abuz.

În privința domnului Popov sunt sigur că a fost făcut un abuz, o crimă. Știu din sursele directe, controlul care a fost făcut pe parcursul anului de ANI, concluzia la care au ajuns este că în averea domnului Popov nu sunt oarecare probleme”, a declarat acesta

Ruslan Popov, șeful adjunct al PG suspendat, a fost reținut acum o săptămână de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS. Acesta, a declarat despre reținerea sa că este „o comandă politică”.

Ulterior, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în dosarul în care este investigat pentru îmbogățire ilicită, decizia fiind pronunțată pe 11 octombrie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

În această săptămână, procurorii au contestat la Curtea Apel decizia magistraților de a-l plasa în arest la domiciliu pe Ruslan Popov.

Dosar Media

Ai o noutate?