Reglementarea transnistreană – pe agenda reuniunii Consiliului ministerial al OSCE din 3-4 decembrie

Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, fiind continuate discuțiile pe marginea unei serii de aspecte ce țin de tematica transnistreană.

Discuțiile s-au focusat pe reuniunea Consiliului ministerial al OSCE, programată pentru perioada 3-4 decembrie curent, în or. Tirana, Albania, precum și pe necesitatea desfășurării unor consultări productive în vederea definitivării Declarației Consiliului Ministerial al OSCE cu privire la procesul de negocieri în formatul „5+2” privind reglementarea transnistreană, ce urmează a fi aprobată la cea de-a 27-a reuniune a Consiliului.

Totodată, părțile au făcut un schimb de opinii referitor la prioritățile în dosarul transnistrean pe parcursul Președinției suedeze a OSCE în anul 2021, acestea urmând a fi axate inclusiv pe crearea premiselor necesare pentru organizarea unei noi runde în formatul de negocieri „5+2”, implementarea așa-numitului pachet Berlin Plus și identificarea unor soluții durabile la cele mai actuale probleme ce afectează locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

 

Dosar Media

Ai o noutate?