Foto: abcnews.md

Regimul de la Tiraspol îi adună lauri lui Igor Dodon?

Potrivit așa-numitului minister de externe, astăzi a avut loc o conversație telefonică între președintele Dodon și „președintele” Krasnoselski. În cadrul acesteia ”interlocutorii și-au confirmat aderarea reciprocă la principiile dialogului constructiv și al umanității”.

„Respectând solicitările părții moldovenești, agențiile de aplicare a legii transnistrene s-au abținut de la alegerea unei măsuri preventive sub formă de arest a reprezentanților forțelor de securitate moldovenești, fiind eliberați”, scrie în comunicatul așa-zisului Minister de Externe.

Vicepreședintele PAS mai declară că răpirea celor patru persoane a fost o procedură ”bine” gândită. Totodată, este clar că această provocare este făcută în contextul febrei electorale.

”Noi ne vom gândi foarte atent, dacă această operațiune pusă la cale, nu face parte cumva dintr-un scenariu mai mare. Lui Igor Dodon îi transmitem că viața cetățenilor este mai importantă, decât cochetările și solicitările lui Krasnoselski și a altor forțe, cu care se întreține Dodon”, adaugă Grosu.

Deși, primul caz de răpire a avut loc în dimineața zilei de 7 octombrie, Igor Dodon a avut o reacție vizavi de acest caz abia în amiaza zilei de astăzi. Iar la o oră de la anunțul lui Dodon că a discutat cu liderul nerecunoscut de la Tiraspol, așa-numitul minister de externe al regiunii separatiste, declară că eliberarea a două dintre cele patru persoane răpite a fost posibilă datorită dialogului cu Igor Dodon.

Dosar Media

Ai o noutate?