Regele Charles al III-lea, noul monarh al Marii Britanii

Drapelele puse în bernă pentru doliul după regretata regină vor fi arborate din nou la terminarea Consiliului de Accesiune, care e transmis în direct la televiziune pentru prima oară, relatează BBC.

Vor urma mai multe proclamații pe întregul teritoriul al Regatului Unit până duminică, atunci când drapelele vor fi puse în bernă din nou.

Ceremonia are loc după ce regele a promis să-i urmeze mamei sale în a-și servi pe viață supușii.

Charles a vorbit vineri națiunii despre adânca sa tristețe la pierderea mamei sale, lăudându-i căldura, umorul și „capacitatea fără de greș de a vedea ce este mai buni în oameni”.

Regele a promis să servească națiunea cu aceeași „devoțiune de neclintit” cu care a făcut-o regretata regină în cei 70 de ani ai domniei sale.

Charles a devenit rege în momentul morții mamei sale, iar Consiliul de Accesiune se ține cât mai curând posibil după decesul unui suveran pentru a se face proclamarea oficială a succesorului.

Consiliul de Accesiune este un organism ceremonial alcătuit din foști și actuali membri ai Parlamentului, nobili, funcționari publici de rang înalt, înalți comisari ai Commonwealth-ului și primarul Londrei.

Dosar Media

Ai o noutate?