Recomandări de început de an de la Ion Bulgac

Începem anul cu un vibe bun împreună cu recomandările lui Ion Bulgac.

Renumit pentru discursul său de la absolvirea liceului, Ion a continuat să demonstreze că schimbarea vine de la/din noi. A ales să își continue studiile acasă, iar pasiunea sa pentru dezbateri a reușit să o transforme într-o organizație non-guvernamentală, Asociația Națională a Dezbaterilor Academice – ANDA, care încearcă să aducă dezbaterile academice mai aproape de tinerii din Republica Moldova.

De ce vibe bun? Puteți găsi răspunsul mai jos!


Carte 

Din punctul meu de vedere, este o provocare să faci o recomandare bună la nivel de lectură, ori fiecare persoană are preferințe specifice și un răspuns bun universal este greu de găsit.
În momentele în care am marele lux să rămân singur cu mine și să deschid o carte, prima mea opțiune este mereu poezia, și la rândul meu asta voi recomanda și celorlalți să citească. Cred că pot afirma cu certitudine că preferatul meu este Adrian PĂUNESCU,  iar pentru cei care își doresc o incursiune în lumea gândurilor mai profunde, despre ce suntem și unde mergem, recomand cartea ”Poezii cu un singur punct”.

 

Film


The Grand Budapest Hotel
– prima opțiune de fiecare data când trebuie să recomand cuiva un film sau când vreau să privesc ceva. L-am văzut de șapte ori, și după ce termin de scris acest text cred că urmează a opta. Hotel Grand Budapest (The Grand Budapest Hotel) este un film de comedie din 2014, regizat și scenarizat de Wes Anderson, cu Ralph Fiennes în rolul principal. Filmul Hotel Grand Budapest descrie aventurile lui Gustave, un administrator legendar al unui hotel european renumit în perioada interbelică și ale lui Moustafa, un băiat hamal care devine cel mai de încredere prieten al său. Povestea implică furtul și recuperarea unei picturi renascentiste neprețuite și lupta pentru o avere enormă a familiei – totul pe fondul mișcărilor dramatice și bruște care vor schimba întregul continent.

Vă asigur că vizionarea acestui film vă va trezi doar emoții pozitive, iar modul în care este filmat acest film și trucurile vizuale la care apelează Wes Anderson sunt (cel puțin pentru mine) o revelație de fiecare dată.

Muzică

 

Cred că mult mai bine ar putea să vă spună ce este fenomenul muzical, numit OM LA LUNĂ, chiar băieții care fac parte din trupă: Om la lună este un strigăt. De mare iubire, de frică, de bucurie, de regăsire, de tristețe, de neadaptare, de renunțare, de curaj, de recunoștință. Este un mesaj de redescoperire și asumare a unor emoții și stări nealterate de niciun fel de element de autocenzură. 

I-am descoperit recent, și din acea clipă au monopolizat obraznic de tot playlistul meu. În primul rând v-aș sfătui să ascultați “Liniștea”  sau “Pace”, dar la un search mai aprofundat pe platformele muzicale sunt sigur că o să mai găsiți foarte multă muzică bună de la ei.

Eveniment online

Marea mea pasiune, și de la o vreme si jobul meu îl reprezintă dezbaterile academice, iar în contextul pandemiei organizația pe care am onoarea să o conduc a fost nevoită, ca și mulți alții, să își transfere activitatea pe online. Vestea bună este că acum, la un simplu click pe pagina de Facebook a Asociației Naționale a Dezbaterilor Academice – ANDA , aveți ocazia să vizionați meciuri de debate înregistrate: spre exemplu, cel mai recent am dezbătut dacă este bine sau rău că în Republica Moldova a fost votată legea privind scăderea vârstei de pensionare. Totodată, acolo anunțăm activități online la care puteți participa și voi. Așadar – aștept cu drag să ne vedem la debate!

Postica Marcela

Ai o noutate?