Cinci cărți care i-au marcat viața lui Eugeniu Cozonac, directorul general al Agenției Proprietății Publice

Cărțile ne influențează personalitatea, ne modelează gândirea și judecata. Și pornind de-aici, realizăm că oamenii educați, citiți și informați – sunt puternici!

Canalul de Telegram Deschide cartea! ne invită să facem cunoștință în următoarea perioadă cu o listă de cărți citite de politicienii sau administratorii unor instituții din Republica Moldova.

Mai jos găsiți cinci cărți care i-au marcat viața, personalitatea și cariera lui Eugeniu Cozonac, directorul general al Agenției Proprietății Publice.

1. Cu ultima suflare, de Paul Kalamithi – o combinație între literatură și medicină, cu un mesaj înălțător: să muncești cu pasiune, să lupți pentru viață și să te înveți să mori

2. Principiul progresului, de Teresa Amabile, Steven Kramer – o înșiruire de idei utile despre cum să îndepărtezi obstacolele din calea progresului ca să ai succes, cum să motivezi oamenii și să maximizezi performanța angajaților

3. Think Again, de Adam Grant – „Mai gândește-te!” este o invitație să ne reevaluăm gândurile, să renunțăm la opiniile inutile, să descoperim lucruri pe care nu le cunoaștem, să prețuim flexibilitatea mintală și curiozitatea.

4. The art of start, de Guy Kawasaki – despre arta începutului: cum să acționezi – în loc să-ți faci planuri de afaceri, cum să-ți crești o echipă puternică și să clădești o afacere de succes.

5. Desiring the Kingdom (Cultural Liturgies): Worship, Worldview, and Cultural Formation, de James K. A. Smith – o carte inspirațională, plină de înțelepciune, care demonstrează că „suntem ceea ce iubim”. Potrivit autorului, singura direcție în care trebuie să ne concentrăm gândurile – este Dumnezeu.

În altă ordine de idei, suntem ceea ce mâncăm, suntem ceea ce iubim și suntem ceea ce citim.

Sursa: Telegram/Deschide cartea!

Dosar Media

Ai o noutate?