„Realizăm și instalăm buncăr antiatomic, la domiciliu” – Afaceri pe timp de război
Anunțul sună cam așa: „Realizăm și instalăm buncăr antiatomic, la domiciliu, în București”. O firmă care, până mai ieri, producea „adăposturi pentru fumători, rafturi și copertine de parcare” promite acum buncăre antiatomice la comandă.
Detaliile tehnice esențiale pentru un astfel de adăpost lipsesc, dar este foarte clar prețul de pornire. La ce trebuie să fie oamenii atenți, într-un reportaj B365.ro

Febra buncărelor a apărut în America în timpul Războiului Rece și a luat avânt în mandatul lui Donald Trump
Febra buncărelor antiatomice a început în America, în timpul Razboiulul Rece. Un studiu realizat de Michigan State University arată că, în anul 1962, 1,4% dintre americani aveau un buncăr antiatomic acasă. Cred că ați văzut serialul “Apocalipsa: Ești gata?” pe Național Geographic, filmul care explorează viețile prepperilor, acei americani obișnuiți care se pregătesc pentru sfârșitul lumii. În anul 2021, după ce Trump a pierdut alegerile, un întreprinzător american a făcut 1,7 milioane de dolari într-o singură săptămână din vânzarea de buncăre antiatomice. Dimensiunile buncărelor americane variază de la 9 metri pătrați, la peste 920 de metri, prețul celui mai mare ajungând la 5 milioane de dolari, iar al celui mai micuț la 50.000 de dolari, conform Business Insider. „Doamne ajută” sau „Doamne ferește!”, după caz.