„Bazar diplomatic” la Bruxelles – va reuni oameni de artă din Moldova și România

Prima ediție a „Bazarului diplomatic”, eveniment organizat sub patronajul Ambasadelor României și Republicii Moldova din Regatul Belgiei va avea loc în perioada 13-15 mai 2023, la Bruxelles, transmite IPN.

Evenimentul va reuni în Sala de Marmură a Universității Libere din capitala Belgiei artiști, creatori, artizani și meșteri din România și Republica Moldova, care promovează conceptul de ”slow movement”, prezentând produse unice, personalizate, realizate în acord cu principiile de respectare a mediului, a ciclurilor naturale, a biodiversității și autenticității. Astfel se dorește promovarea unor produse și mărci consacrate, realizate manual sau semi-industrial și care se identifică cu ingeniozitatea și inventivitatea inginerilor și inventatorilor români și moldoveni.

De asemenea la „Bazarul diplomatic” vor participa artiști din domeniul muzicii, artei plastice, filosofiei și literaturii – fiecare dintre aceștia urmând să prezinte alegerile sale, pentru a se integra unui ritm natural care să respecte timpul de creație, să pună în evidență calitatea materiilor prime și a produsului finit.

Deschiderea oficială a „Bazarului diplomatic”, va avea loc sâmbătă, 13 mai, ora 14.00, la Universitatea Liberă din Bruxelles, se va bucura de prezența ambasadorilor României și Republicii Moldova, alți ambasadori și diplomați acreditați în Regatul Belgiei, reprezentanți ai instituțiilor europene cu sediul la Bruxelles, oameni de afaceri, iubitori ai conceptului ”slow movement”. Târgul va fi deschis atât reprezentanților comunității din România și din Republica Moldova, cât și publicului larg belgian, zilnic între orele 10.00 – 19.00.


Dosar Media

Ai o noutate?