Răzvan Nicolescu: Austria să plătească României daune de 200 de milioane de euro pe lună pentru că nu suntem în Schengen

Austria a blocat intrarea României în Schengen, reacția liderilor politici români. Premierul României, Nicolae Ciucă a transmis, joi, într-o declarație de presă că votul dat de Austria în Consiliul JAI împotriva aderării României la spațiul Schengen se bazează pe cifre incorecte și a numit poziția Austriei drept una „inflexibilă”. Premierul a mai precizat că România va relua procesul de aderare.

”Din punct de vedere economic eu cred că Schengen este şi o chestiune economică sau este, poate în primul rând o chestiune economică”.

Acesta a adăugat că, în baza unei analize realizată de o companie de consultanţă, fiecare lună de întârziere în aderarea României la Schengen înseamnă minimum 200 de milioane de euro mai puţin la Produsul Intern Brut al ţării,

“Am văzut o analiză foarte serioasă, o modelare foarte serioasă făcută de o firmă de consultanţă din Big 4. Fiecare lună de întârziere în aderarea noastră la Schengen înseamnă minim 200 de milioane de euro mai puţin la produsul intern brut al României”, mai spune Nicolescu.

Dosar Media

Ai o noutate?