Putin: ”Rusia nu va folosi prima arma nucleară” – Riscul unui război nuclear este în creştere pe fondul conflictului din Ucraina

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin a declarat că riscul unui război nuclear este în creştere pe fondul conflictului din Ucraina, dar a susține că Rusia nu va folosi prima arma nucleară, transmite agenția presă rusă de stat, Ria Novosti.

Putin a insistat că Rusia nu a „înnebunit” și că își consideră propriul arsenal nuclear ca fiind un factor de descurajare „pur defensiv”.

„Nu am înnebunit, ne dăm seama ce sunt armele nucleare. Avem aceste arme într-o formă mai avansată și mai modernă decât orice altă țară nucleară, acesta este un fapt evident. Dar nu vom alerga în jurul lumii fluturând această armă ca un brici”, a zis liderul de la Kremlin.

„Despre faptul că Rusia niciodată nu îl va folosi (n.red. arsenalul nuclear) sub nicio formă… Dar dacă nu îl va folosi prima sub nicio formă, atunci nu îl va folosi nici a doua, deoarece posibilitățile de a-l folosi după o lovitură nucleară pe teritoriul nostru sunt foarte limitate”, a mai spus președintele rus.

Sursa: replicamedia.md

Dosar Media

Ai o noutate?