Colaj: dosarmedia.md

PSRM vrea ca BNM să-și asume consecințele miliardului furat! Șor va scăpa basma curată?

PSRM propune anularea legii miliardului furat, iar cele 600 de milioane de lei să fie oferite agricultorilor. Potrivit deputatul socialist Vlad Batrîncea, inițiativa ar fi venit după discuția socialistul Radu Mudreac cu agricultorii. Proiectul de lege este deja pe agenda ședinței Parlamentului de astăzi.

Asta înseamnă că, Banca Națională să-și asume toate consecințele și să plătească pentru miliardul furat. Respectiv, consecințele ar putea să nu fie suportate de făptași, ci se aruncă pe umerii BNM.

„Evident că doleanțele cu care vin agricultorii depășesc această sumă și doar o singura grupă solicită încă un miliard. Deputații Republicii Moldova cunosc ce surse sunt în buget. Avem ședinta Parlamentului, pe ordinea de zi este anularea legii miliardului care prevede povară asupra bugetului și a pus pe umerii cetățenilor. Anularea presupune că bugetul nu va mai achita acești bani. Vor fi suplimentar peste 600 de milioane de lei. Ieșim cu o inițiativă și propunem deputaților să voteze anularea și banii care vor fi disponibili le vom acorda fondului de subsidii. Banii deja vor fi alocați în 2021. E singura metodă ca să suplinim acest fond”, a declarat Batrîncea.

Dosar Media

Ai o noutate?