Protest de amploare! Transportatorii amenință că vor sista din luna februarie toate rutele regulate din țară

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a adresat o scrisoare deschisă pe numele vicepremierului Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, potrivit căreia, transportatorii amenință că, în semn de protest, vor sista la începutul lunii februarie activitatea pe rutele regulate, dacă ministerul nu va executa cerințele anunțate anterior – majorarea tarifelor la călătorii.

”Majoritatea transportatorilor sunt în prag de faliment. Costurile nu mai pot fi acoperite de încasări. În toate raionale țării există rute care nu se mai operează, iar numărul acestora este în creștere. Deja avem localități din care au fost sistate toate rutele. Populația acestor localități se deplasează cu taximetre sau cu transport ilicit și achită mult mai mult decât ar fi achitat dacă tariful ar fi fost majorat de către MIDR în baza unor calcule reale”, se arată în scrisoare.

APOTA declară că în cazul în care ministerul de resort, în termeni restrânși, nu va prezenta calcule reale ale tarifului la serviciile de transport și a tarifului la serviciile de autogară, nu va veni cu măsuri clare și realizabile de soluționare a problemelor acute din ramură, atunci transportatorii, la începutul lunii februarie, în semn de protest își vor sista activitatea pe rutele regulate.

Protestele transportatorilor au început în luna noiembrie 2021, fiind organizate şi în decembrie.

Atunci, vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, a venit cu o reacţie, în care a subliniat că una dintre principalele sale preocupări este ca “oamenii să beneficieze de servicii de transport sigur, comod și accesibil, iar prețul achitat pentru serviciile de transport să fie unul corect și care corespunde realităților actuale” şi a chemat la conlucrare.

Turcan Ana

Ai o noutate?