Foto: sputnik.md

Procuratura Generală merge la Curtea Constituțională, după ce PAS i-a ”pavat” lui Stoianoglo calea spre demitere

Modificarea Legii cu privire la procuratură va fi contestată la Curtea Constituțională. Procuratura Generală anunță că va depune o sesizare în următoarele zile pentru controlul constituționalității modificărilor operate în Legea cu privire la Procuratură.

”Astăzi, 24 august 2021, Parlamentul Republicii Moldova, în regim de urgență, ignorând procedurile de transparență decizională, fără a lua în considerare recomandările Comisiei de la Veneția, a experților în domeniu, precum și opiniile instituțiilor a căror activitate este vizată, au aprobat în lectură finală o serie de modificări la Legea cu privire la Procuratură”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Totodată, Procuratura Generală își exprimă dezacordul cu modul în care respectivele modificări au fost promovate și adoptate, or ”în redacția elaborată de Ministrul Justiției, acestea riscă să producă efecte care aduc grave atingeri principiilor constituționale privind independența Procuraturii și separația puterilor în stat, subminând independența procurorilor în avantajul factorului politic”.

Prin urmare, Procuratura Generală va depune, în zilele imediat următoare, o sesizare la Curtea Constituțională pentru controlul constituționalității modificărilor operate în Legea cu privire la Procuratură.

Dosar Media

Ai o noutate?