Probleme la Președinție – Andrei Spânu nu ar vrea să-i cedeze locul de premier lui Dorin Reacean, dar mai este încă un candidat

Conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate s-a întrunit în această seară la Președinție, la invitația Maiei Sandu. Potrivit surselor Deschide.MD din cadrul Parlamentului, autoritățile centrale discută subiectul privind demisia Guvernului Gavrilița și investirea unui nou Executiv.

Aceleași surse au menționat că reprezentanții PAS urmează să pună în discuție și cine ar urma să preia fotoliul de prim-ministru. La moment, există trei candidaturi: Igor Grosu, Andrei Spînu și Dorin Recean.

De menționat că astăzi, fostul consilier la alegerile prezidențiale din SUA în anul 2015, Jason Jay Smart, a scris că anume consilierul prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, Dorin Recean, ar urma să fie numit în următoarele zile în funcția de prim-ministru. Totodată, și sursele noastre precizează că anume Dorin Recean ar avea cele mai mari șanse pentru a fi numit în funcția de șef al Executivului.

Contactată de reporterii Deschide.MD, consultantul principal din cadrul Direcției de comunicare cu publicul din cadrul Cancelariei de Stat, Aura Revenco, a declarat că nu deține informații la acest subiect.

De menționat că Guvernul condus de Natalia Gavrilița a fost învestit la data de 6 august 2021. În această perioadă, în cadrul Executivului au avut loc mai multe remanieri: vicepremierul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, și ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, și-au depus cererile de demisie, iar ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, a fost demis.

Dosar Media

Ai o noutate?