Foto: facebook/PRO Moldova

Doi deputați PRO Moldova spun că o vor susține pe Violeta Ivanov la prezidențiale

Deputații PRO Moldova, Gherghe Brașovschi și Corneliu Padnevici, declară că o susțin pe Violeta Ivanov, candidat al Partidului ȘOR, la alegerile prezidențiale din această toamnă. La scurt timp, formațiunea din care fac parte a venit cu un comunicat oficial și menționează că poziția celor doi le aparține.

Gherghe Brașovschi  scrie pe pagina că, în condițiile în care guvernarea a călcat în picioare expresia voinței a mii de oameni și l-a eliminat ilegal pe Andrian Candu, candidatul Partidului PRO MOLDOVA din cursa prezidențială, e nevoit să aleagă dintre concurenții rămași.

„În această campanie electorală am ajuns în situația să fac alegerea cui să ofer votul meu. Am decis că voi vota pentru doamna Violeta Ivanov. Voi susține candidatul pe care îl cunosc bine”, a scris pe pagina sa de Facebook parlamentarul Corneliu Padnevici.

Și Gheorghe Brașovschi spune același lucru. Menționând totodată regretul că, Andrian Candu, nu a fost înregistrat în calitate de candidat la aceste alegeri.

„Mare păcat că actuala guvernare într-un mod atât de abuziv a eliminat candidatul Pro Moldova din alegeri. Ar fi fost un bun președinte Anrian Candu. Consider că dna Ivanov are calitățile necesare, este un bun profesionist și o voi susține la alegerile din 1 Noiembrie 2020”, a scris Brașovschi.

La scurt timp, într-un comunicat de presă, Pro Moldova spun că opiniile lui Padnevici și Brașovschi, nu reflectă poziția întregului partid.

„La 18 septembrie, CEC a decis abuziv scoaterea din cursa electorală a candidatului PRO MOLDOVA. La nivel de partid, am decis că nu-l susținem categoric pe Igor Dodon. Lupta cu această guvernare stângace continuă pentru fiecare om PRO MOLDOVA. Orice opinie, cu privire la alegerile prezidențiale, exprimată public de către colegii noștri reflectă exclusiv poziția lor personală și nu poziția oficială a PRO MOLDOVA”, se menționează în comunicat.

Totodată, formațiunea precizează că mesajul pentru susținătorii și membrii săi a fost și rămâne: ”Oricine numai nu Dodon”, adaugă Pro Moldova.

Dosar Media

Ai o noutate?