Primul transfug ”de la PSRM la MAN” – Deputatul s-a declarat ”independent”

Gaik Vartanean a fost exclus din Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Acesta a anunțat la ședința de joi a Parlamentului că va activa în calitate de deputat independent, transmite IPN.

„Am depus cerere de a ieși din fracțiune și aceasta a fost aprobată. Voi activa în Parlament ca deputat independent și vreau să le mulțumesc colegilor deputați din Bloc pentru susținerea demersului meu. Vreau să urez succes în promovarea legilor pentru beneficiul țării. Declar că voi fi dispus să susțin oricare proiect de lege pentru beneficiul oamenilor și al economiei țării, atât cele care vin de la opoziție, cât și cele de la majoritatea parlamentară”, a declarat deputatul în plen.

În context, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba, a declarat că a sperat că în actuala legislatură nu vor exista transfugi. „Din păcate, nu a fost să fie. Avem o rândunică, nu știu dacă e prima sau câte se mai pregătesc. Domnule Vartanean, eu cred că explicația dumneavoastră este insuficientă. Societatea trebuie să cunoască motivele pentru care ați decis această mișcare destul de bizară și cu care ne-am obișnuit în parlamentele trecute mult prea des. Sunteți primul transfug, felicitări cu asta și felicitări, domnul Ceban, (n.r. primarul capitalei, Ion Ceban) cu această achiziție”, menționat parlamentarul.

Presa a scris că deputatul Gaik Vartanean părăsește PSRM și se alătură partidului lansat de Ion Ceban, Mișcarea Alternativă Națională.

Sursa: IPN.


Dosar Media

Ai o noutate?