Primele voturi în comun ale ”alianței nedeclarate” dintre Partidul ȘOR și PSRM?

După o pauză de mai bine de două luni, parlamentarii s-au întâlnit în ședință. Așadar, opțiunile deputaților și semnale despre o eventuală alianță în Parlament s-au putut observa chiar de la debutul ședinței, când s-a examinat ordinea de zi a ședinței.

Zilele trecute, deputații din opoziție, declarau faptul că după cum vor vota deputații din grupul Pentru Moldova, de unde fac parte inclusiv și deputații din Partidul ȘOR, va fi clar dacă există o alianță între PSRM și aceștia.

Așadar, deputații din fracțiunea ȘOR alături de cei din PSRM au votat împotriva chemării lui Ion Chicu în Parlament pentru audieri.

Astfel, autorul proiectului, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari a comentat că ”Am înțeles că subiectul Aeroportului deja nu este actual pentru majoritatea parlamentară”.

Platforma DA a mai propus parlamentului un proiect de lege care ar oferi posibilitatea cetățenilor aflați peste hotare să voteze timp de două zile și, totodată, dublarea numărului de buletine de vot de la 5 000 la 10 000. Inițiativa nu a fost susținută de PSRM și grupul parlamentar Pentru Moldova din care face parte Partidul ȘOR și deputații plecați din PRO MOLDOVA.

Am văzut cum s-au desfășurat alegerile prezidențiale în diasporă. Mii, zeci de mii de cetățeni nu au putut vota. Noi am propus acest proiect de lege încă în luna mai și este legat de situația pandemică. Noi propunem două zile de vot atât peste hotare, cât și pe teritoriul țării. De asemenea noi propunem suplinirea numărului de buletine de vot de la 5 000 la 10 000”, a declarat deputatul Vasile Năstase.

Ieri, Alexandru Slusari a declarat că după cum se va vota la ședințele plenare, va fi clar dacă există o coaliție, fie ea și mascată sau oficială între PSRM și grupul ”Pentru Moldova”, din care fac parte și deputații Partidului ȘOR.

 

Dosar Media

Ai o noutate?