Prima reacție a CEC după ce s-a cerut nerecunoașterea alegerilor în secțiile de votare din Varnița

După ce Candidatul Blocului Electoral ”Unirea” la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Dorin Chirtoacă, a solicitat Comisiei Electorale Centrale să nu recunoască voturile alegătorilor din Transnistria, întrucât există dovezi a faptului că oamenii au fost aduși organizat și plătiți pentru a vota pentru Igor Dodon, președintele CEC, Dorin Cimil a venit cu o primă reacție.

”În adresa CEC a fost depusă o sesizare privind pretinsele acțiuni de transportare a oamenilor la sec secțiile de votare de la Varnița. Am remis contestația la IGP pentru a documenta cele menționate. Atragem atenția că, agitația electorală este interzisă astăzi”, a declarat președintele CEC, Dorin Cimil.

Totodată, Dorin Cimil a declarat că s-au format mai multe cozi la secțiile de votare din afara țării, iar în Japonia, procesul electoral deja a luat sfârșit. Respectiv, la Tokyo au votat 23 de moldoveni.

”Votarea se desfășoară în mod normal fără incidente care să pericliteze procesul. În Tokyo au votat 23 de cetățeni. Facem îndemn public ca diaspora să își exercite dreptul de vot pe parcursul zilei. Cozi sunt identificate în mai multe țări, cum ar fi: Cehia, Spania, Portugalia, Italia, Marea Britanie, Belgia ș.a”, mai adaugă președintele CEC, Dorin Cimil.

Amintim că, Dorin Chirtoacă a înaintat CEC o contestație în care menționează că:”Sunt dovezi clare de fraudare și cumpărare a voturilor cu 500-700 de lei. Alegătorii sunt aduși în mod organizat. Contestăm în același timp inacțiunile Birourilor Electorale de la secțiile de votare. CEC a interzis expres transportarea organizată a oamenilor la secțiile de votare. Are log fraudarea cu regimul ilegal de la Tiraspol, cu susținerea serviciilor secrete rusești”, se arată în contestația depusă de Dorin Chirtoacă.

La Varnița, în raionul Anenii Noi, la cele patru secții de votare situația e tensionată. Oameni sunt aduși organizat la secțiile de votare, sub pretextul că este o rută regulată.

Altercații verbale au avut loc și între deputatul PAS, dar și unul dintre observatorii CSI, care în loc să monitorizeze procesul electoral, indică oamenilor care au venit să pericliteze aducerea organizată a oamenilor și coruperea alegătorilor, să îi lase să voteze.

Dosar Media

Ai o noutate?