Foto: Dosar Media

Președintele României, Klaus Iohannis, cu ochii pe alegerile din Moldova – are și un favorit

Președintele României, Klaus Iohannis, declară că s-a bucurat să vadă votul cetățenilor din primul tur, acordat candidatei Maia Sandu. Acesta a menționat că va fi atent și la desfășurarea scrutinului din această duminică.

Klaus Iohannis: „Vreau să mă refer la turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, care va avea loc la finalul acestei săptămâni.

M-am bucurat să văd în primul tur un vot al cetățenilor pentru candidata Maia Sandu. Acesta fiind de fapt un vot în favoarea unei evoluții democratice ireversibile a Republicii Moldova, pe care România a susținut-o permanent, și o susține fără rezerve.

Am subliniat mereu că drumul spre Europa este unul al progresului, cu reforme curajoase în special în domeniul Justiției și prin consolidarea democrației. România va continua să sprijine Republica Moldova în eforturile sale de modernizare.

Deja România a investit semnificativ și dezinteresat în infrastructură, în proiecte de interconectare, în școli, spitale, grădinițe și multe alte domenii, în folosul direct al cetățenilor, pentru dezvoltarea Republicii Moldova și pentru consolidarea democrației.

Suntem, și ne dorim să rămânem un partener solid pentru societatea civilă din Republica Moldova în ansamblul său.

Vom fi extrem de atenți la desfășurarea scrutinului din această duminică, pentru a ne asigura că viitorul Republicii Moldova este decis exclusiv de votul liber exprimat al cetățenilor în cadrul unor alegeri democratice, corecte și libere de orice interferențe nedorite”.

 

Dosar Media

Ai o noutate?