Președintele Azerbaidjanului și premierul Armeniei se vor întâlni la Bruxelles

Președintele Azerbaidjanului și premierul Armeniei se vor întâlni la Bruxelles

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, și prim-ministrul Armeniei, Nikol Pașinean, au acceptat să aibă o întrevedere la Bruxelles, pe 15 decembrie, în cadrul summitului UE – Parteneriatul Estic. Cei doi oficiali au luat decizia după discuții telefonice cu șeful Consiliului European, Charles Michel.

„Noutăți importante!” – astfel a prezentat știrea ambasadorul Azerbaidjanului în Republica Moldova, Gudsi Osmanov, în seara de 19 noiembrie, pe pagina sa de Facebook.

„Șeful Consiliului European, Charles Michel, a propus să fie organizată o întâlnire între președintele azer, Ilham Aliev, și prim-ministrul armean, Nikol Pașinean, la Bruxelles, în marja summitului UE – Parteneriatul Estic. Liderii au acceptat să aibă  o întâlnire la Bruxelles, pentru a discuta despre situația în regiune și modalitățile de depășire a tensiunilor”, se spune într-o declarație a Uniunii Europene (UE), citată de RIA Novosti.

La ministerele Apărării din Azerbaidjan și Armenia va fi instituită o linie directă de comunicare, care să servească drept mecanism de prevenire a incidentelor. 

„În timpul discuțiilor telefonice, liderii Armeniei și Azerbaidjanului au convenit, de asemenea, să instituie o linie directă de comunicare la nivelul miniștrilor Apărării, care să servească drept mecanism de prevenire a incidentelor”, se mai spune în declarația UE.

Eleonora Lisnic

Ai o noutate?