Președintele Azerbaidjanului, despre pregătirea acordului de pace cu Armenia

Sper că ne apropiem încet-încet de pace. Apreciez munca lui Charles Michel. Pentru că, după cum știți, au avut loc mai multe întâlniri trilaterale la Bruxelles și, cu fiecare întâlnire, ne apropiem de pace. Președintele Ilham Aliyev a declarat acest lucru într-un interviu acordat canalelor de televiziune azere de la Praga la 6 octombrie, scrie haqqin.az

Șeful statului azer a menționat că reuniunea cvadripartită de la Praga a fost organizată de Charles Michel și Emmanuel Macron: “În cadrul acestei întâlniri au fost discutate, de asemenea, probleme importante și cred că aceste discuții vor fi esențiale pentru realizarea unui tratat de pace. Cu toate acestea, contactele continuă. Am convenit să ne întâlnim din nou după cină. În orice caz, procesul de pace a luat deja avânt”.

“După cum știți, Miniștrii de Externe ai Azerbaidjanului și Armeniei au avut prima întâlnire și, în opinia noastră, aceasta ar trebui să continue”, a declarat președintele Ilham Aliyev.

“Miniștrii urmează să se întâlnească pentru a doua oară în curând, iar noi am sugerat ca grupurile de lucru din ambele țări să se întâlnească după aceea și să lucreze timp de câteva zile pentru a pregăti textul acordului de pace. Aceasta este intenția noastră”, a declarat șeful statului.

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, care se află la Praga pentru a participa la summitul “Comunității Politice Europene”, a acordat un interviu canalelor de televiziune azere.

Dosar Media

Ai o noutate?