Colaj: Dosar Media

Premierul Chicu acuză! ”Corsarul sur” și-a adus flota de tractoare în PMAN, își bate joc de agricultori

Premierul Ion Chicu a reacționat la protestul agricultorilor. Acesta îi roagă pe viceprim-ministru Serghei Pușcuța și pe ministrul Agriculturii, Ion Perju, să rezolve situația creată.

”Rog viceprim-ministru Serghei Pușcuța și, în special, pe ministrul Ion Perju, cumva faceți apel la rațiunea ”corsarului sur” care și-a adus acum flota de tractoare în PMAN. Acestea tractoare sunt procurate pe banii poporului, în mare parte din subvenții. Și cineva în cel mai iresponsabil mod își bate joc în primul rând de agricultori care au muncit tot anul. Acum îi folosește în scopuri politice. Spuneți-i acestui vicepreședinte de Parlament să vină cu amendamente și vom discuta. Să arate că-i pasă de acești agricultori, dar nu i-a adus în piață ca să-i sacrifice frigului și pandemiei”, a spus premierul Ion Chicu.

Menționăm că, mai mulți agricultori ”înarmați” cu tehnica agricolă au staționat în centrul Capitalei. Fermierii au venit în Piața Marii Adunări Naționale cu tractoarele și cer ca autoritățile să nu majoreze TVA de la 8 la 12% așa cum documentul politicii bugetară fiscale pentru anul 2021.

Totodată, aceștia cer și ajutor din partea statului, în condițiile în care, 2020 a fost un an extrem de greu. Una dintre solicitări este majorarea subvențiilor pentru culturile de grupa a doua.

Fermierii spun că nu vor pleca din PMAN, până când autoritățile nu vor reacționala la solicitările lor.

Dosar Media

Ai o noutate?