PPDA convoacă Consiliului Politic Național: nu vom permite să acceadă la Președinție cineva care nu merită

Platforma Demnitate și Adevăr va desfășura, mâine, ședința Consiliului Politic Național, în cadrul căreia va analiza rezultatele turului I al alegerilor prezidențiale și va trasa sarcinile pe care și le va asuma în continuare partidul. Despre aceasta anunță vicepreședintele Platformei DA, Chiril Moțpan,

Deputatul punctează că este necesar pentru a se implica în continuare și a nu lăsa ca în fotoliul prezidențial „să acceadă cineva care nu merită”.

„Lupta rămâne una aprigă. Este aceeași luptă în care s-a implicat, de la bun început, Andrei Năstase, cu toată energia pe care și-a demonstrat-o de la primele proteste ale Platformei DA, alături de susținătorii pe care ni i-am făcut pe parcursul anilor. A fost o luptă pe care a purtat-o cu persistență, tenacitate și curaj.  Ca orice luptător, Andrei Năstase și Platforma DA și-au asumat o cauză clară: a ne asigura că vom avea, cel puțin pentru următorii 4 ani, un președinte corect și incoruptibil, un președinte care să-și iubească țara și cetățenii, un președinte care să ne reprezinte cu onoare și demnitate”, scrie pe o rețea de socializare, Chiril Moțpan.

Politicianul mai menționează că vor pune cauza națională mai presus de interesele de partid și o vor susține în turul II pe Maia Sandu.

„La turul al doilea din 15 noiembrie al alegerilor prezidențiale, avem posibilitatea să scăpăm țara din mâinile celor care o capturează din nou. De aceea, fiecare e chemat să se implice, în măsura în care va putea: prin vot, prin voluntariat, prin discuții cu prietenii, cunoscuții și necunoscuții.  Avem nevoie de o mobilizare și mai intensă decât în turul întâi – altfel Dodon și clica lui vor jubila, așa cum au jubilat în 2016, profitând de pasivitatea și supărările unora. Nu trebuie să-i dăm această satisfacție. Nu ne putem permite asta, când de voturile noastre depinde un lucru esențial: dacă în funcția de președinte va ajunge cineva demn să ne reprezinte sau cineva care se umilește și se compromite în fiecare zi, umilindu-ne și compromițându-ne și pe noi și condamnându-ne la o criză fără ieșire”, mai scrie Chiril Moțpan.

Dosar Media

Ai o noutate?