PPDA pregătește setul de acuzații pentru trădare de patrie, care i se vor aduce lui Dodon

Echipa de juriști a Platformei DA, la inițiativa lui Andrei Năstase, pregătește setul de acuzații care i se vor aduce lui Igor Dodon pentru trădare de patrie. Anunțul a fost făcut de către deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plângău. Asta după ce jurnaliștii de la RISE Moldova în colaborare cu centrul ”Dosarul” au publicat o investigație bombă despre implicarea serviciilor secrete rusești în treburile interne ale Republicii Moldova.

Parlamentarul afirmă că demersurile vor fi expediate către SIS, solicitând informații detaliate în contextul implicării rușilor în scrutinele electorale de la Chișinău.

”Pregătim demersurile necesare care vor fi adresate Serviciului de Informații și Securitate prin care vom solicita informații ce se referă la implicarea serviciilor inteligente ale Federației Ruse în treburile interne ale Republicii Moldova, solicitând în mod imperativ contracararea activității acestora pe teritoriul Republicii Moldova. Întreprinderea unor acțiuni concrete în acest sens este imperios necesar în contextul campaniei electorale”, afirmă deputatul PPDA.

În baza informațiilor publicate de RISE Moldova, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, alias ,,Kremlinovici”, colaborează cu serviciile secrete ale Federației Ruse. În acest context, PPDA vrea să afle dacă Igor Dodon nu a divulgat secrete de stat sau informații ce ar prejudicia securitatea statului.

În același timp, deputații Platformei DA reamintesc tuturor fracțiunilor parlamentare că proiectul de Hotărâre pentru crearea unei Comisii speciale de anchetă prin care se va investiga acțiunile de corupție și alte fapte ilegale comise de Igor Dodon așteaptă să fie votat.

”Deputații Platformei DA au pregătit și proiectul prin care se inițiază suspendarea președintelui Dodon pentru acte ce încalcă Constituția Republicii Moldova”, adaugă Dinu Plângău.

Cu doar două săptămâni înainte de alegeri, în spațiul public apare o investigație bombă despre șeful statului, Igor Dodon, candidat la prezidențiale. În investigația realizată de Centrul „Dosarul”, în colaborare cu Rise Moldova, sunt dovezi clare că Igor Dodon, ar fi transmis documente secrete Kremlinului. Ba mai mult, agenți ruși l-ar ajuta pe Igor Dodon, alias ”Kremlinovici” (potrivit investigației), să câștige alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon, a declarat presei că investigaţia „Dosar” şi RISE Moldova, prin care este încriminat amestecul Rusiei în Republica Moldova prin intermediul PSRM şi a lui Igor Dodon, este un fals de campanie electorală.

Dosar Media

Ai o noutate?