Platforma parlamentară „Pentru Moldova” anunță oficial decizia de a participa sau nu la guvernare

Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, anunță că nu participă în coaliții parlamentară, „la această etapă”. Aceștia susțin că vor menține neutralitatea politică și afirmă că se detașează de la lupte politice. Asta deși, la ședințele de săptămâna trecută, aceștia au votat mai multe proiecte de legi alături de socialiști.

”Platforma parlamentară „Pentru Moldova” nu a fost creată pentru a-și oferi serviciile unui sau altui grup parlamentar. Nu intenționăm să inițiem relații pe bază de acorduri pe termen lung cu reprezentanții forțelor politice antagoniste. Excludem, la această etapă, participarea în coaliții parlamentare. Menținem linia de neutralitate politică. Ne detașăm de luptele politice, care riscă să adâncească și mai mult divizarea societății moldovenești. Suntem o forță politică responsabilă și constructivă. Nu vom accepta abordări de genul „tu mie, eu ție”.”, se arată într-un comunicat emis de către Platforma parlamentară „Pentru Moldova”.

Reprezentanții Platformei parlamentare ”Pentru Moldova” precizează că actuala componență a Parlamentului „nu trebuie menținută cu orice preț”.

 ”Alegerile anticipate, în ciuda tensiunilor pe care le creează o campanie electorală, vor face situația politică mai clară și înțeleasă, vor evita conflictele dintre ramurile puterii, care sunt evidente ținând cont de actuala componență a Legislativului. Dacă activitatea Parlamentului va fi blocată din nou, dintr-un motiv sau altul, alegerile anticipate vor trebui organizate cât mai curând posibil”, conchid parlamentarii.

Menționăm că, Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, include deputații din partidul Politic ȘOR, dar și deputații care au părăsit Partidul Democrat, iar ulterior și PRO Moldova, la care aderase, iar recent au forma Platforma parlamentară „Pentru Moldova”.

Dosar Media

Ai o noutate?