Platforma DA anunță un protest de amploare sau grevă generală pentru a forța demisia GUVERNULUI CHICU

Președintele ales, Maia Sandu a chemat la noi proteste, la Chișinău, după ce o nouă majoritate parlamentară, formată ad hoc de Partidul Socialiștilor, partidul ȘOR și fosți democrați din platforma Pentru Moldova, a votat joi un pachet întreg de legi importante, și unele din ele, controversate. Se cere demisia guvernului și organizarea de alegeri anticipate.

Platforma DA, pe de altă parte, a anunțat un plan de proteste pentru a forța demisia guvernului Ion Chicu. Duminică dimineață, în ajunul protestului din fața Parlamentului, Platforma DA a avertizat că în „ziua validării mandatului noului președinte (10 decembrie)” o să „ anunțe un protest de amploare sau chiar greva generală, însoțită de un protest masiv la Guvern și la președinție cu cererea și obținerea pașnică a demisiei imediate a președintelui Dodon și premierului Chicu”.

Într-un comunicat de presă, Platforma DA critică din noul legile adoptate joi în Parlament drept „tentativă de capturare a statului, de promovare a unei politici fiscale antisociale și de federalizare a Moldovei”.

Dosar Media

Ai o noutate?