Foto: cotidianul.md

Ping-pong-ul dintre Năstase și Sandu a eșuat

Partidul Acțiune și Solidaritate nu vrea să de-a replică la solicitarea lui Andrei Năstase, privind retragerea Maiei Sandu din cursa electorală în favoarea candidatului PPDA la prezidențiale. Năstase declară că este singurul prezidențiabil din această cursă, care îl poate învinge pe Igor Dodon, candidat independent, dar susținut de PSRM, la scrutinul din 1 noiembrie.

”… Un om care poate să câștige aceste alegeri în fața lui Igor Dodon, să reformeze statul, să facă dreptate și viață mai bună tuturor, având în vedere și angajamentul din iunie 2019 că Maia Sandu și PAS vor susține candidatul Platformei DA la președinție, reiterăm apelul nostru către Partidul Acțiune și Solidaritate și către doamna Maia Sandu de a se retrage din cursă”, afirmă Năstase.

De altă parte, Partidul Acțiune și Solidaritate spune că „Nu comentează” mesajul și solicitările lui Andrei Năstase, cu privire la retragerea Maiei Sandu din cursa prezidențială și revenirea Partidului Acțiune și Solidaritate în Blocul ACUM.

Amintim că la alegerile prezidențiale din 2016, Andrei Năstase s-a retras din cursa pentru prezidențiale în favoarea Maiei Sandu. Potrivit înțelegerii de atunci, la scrutinul din 2020, Năstase trebuia să fie candidatul dreptei, însă lucrurile nu s-au adeverit. Cei de la PAS au precizat anterior că doar Maia Sandu îl poate învinge pe Igor Dodon, făcând referire la eșecul liderului PPDA la alegerile din municipiul Chișinău, când a pierdut în fața candidatului PSRM, Ion Ceban.

Dosar Media

Ai o noutate?