Foto: Canva.com

Peste 60 la sută dintre moldoveni nu au încredere în niciun politician

Rezultatele unui sondaj de opinie, realizat de Centrul de Investigații Sociologice si Marketing CBS AXA, la comanda WatchDog.MD, au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit watchdog.md, sondajul a fost realizat pentru a măsura evoluția gradului de percepție a dezinformării în rândurile populației adulte din Republica Moldova. În special a fost măsurat gradul de acceptare a diferitor falsuri și narative propagandistice în contextul pandemiei COVID-19 și a campaniei electorale.

Pe lângă acestea, au fost măsurate preferințele electorale a alegătorilor și atitudinea acestora față de viitoarele alegeri prezidențiale.

Datele prezentate de autorii sondajului arată că peste 60 la sută dintre moldoveni nu au încredere în niciun politician. Cei care se bucură de puțină încredere din partea cetățenilor, ar fi Igor Dodon, urmat de Maia Sandu.

Potrivit rezultatelor sondajului, 33,7% dintre intervievați nu au decis pentru cine vor vota, 17 % au afirmat că își vor da votul pentru Igor Dodon,13,3% au declarat că o vor susține pe lidera PAS, Maia Sandu.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, ar acumula 6% din voturi, candidata Partidului Șor, Violeta Ivanov – 1,6%, Octavian Țîcu – 1,5%, Dorin Chirtoacă și Andrei Năstase ar acumula câte  1,1%, iar Tudor Deliu – 0,1%.

Datelor prezentate indică și asupra faptului că, 6 la sută dintre cetățenii intervievați nu vor participa la alegerile din 1 noiembrie.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-17 octombrie, la telefon, pe un eșantion de 1001 persoane și are o marjă de eroare de circa 3,1%.

Dosar Media

Ai o noutate?