Foto: Dosar Media

LIVE: Prezența la vot – Aproape 17% dintre alegători s-au prezentat la urnele de vot până la ora 12.00

Peste 450 mii dintre alegători, sau circa 17%, s-au prezentat la urnele de vot până la ora 12.00, informează Comisia Electorală Centrală. La secțiile de votare din afara țării au votat la alegerile prezidențiale circa 28 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova.

Potrivit președintelui CEC, Dorin Cimil, până la această oră toate secțiile de votare constituite în Europa și Asia sunt operaționale.

În următoarele ore urmează să se deschidă alte 16 secții de votare în Statele Unite ale Americii și Canada. Precizăm că la moment sunt înregistrate aglomerații în Belgia, Franța, Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Irlanda, România, a menționat Dorin Cimil.

În contextul pandemiei COVID-19, președintele CEC a făcut un îndemn public ca diaspora să-și exercite dreptul la vot pe parcursul zile cu respectarea strictă a normelor de conduită sanitare în vigoare din statele de reședință și să urmărească actualizările misiunilor diplomatice menite să fluidizeze aglomerațiile de cetățeni în jurul secțiilor de vot.

Peste 3 milioane 200 de mii de cetățeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt chemați astăzi la urne pentru a-și alege președintele printre cei opt candidați care s-au înscris în competiția electorală.

Dosar Media

Ai o noutate?