Persoanele cu vârstă peste 60 de ani care nu se vaccinează anti-Covid vor fi amendate – Grecia

Persoanele cu vârsta peste 60 de ani care nu se vaccinează anti-Covid vor fi amendate începând din 16 ianuarie cu „suma de 100 de euro pe lună”, a anunţat joi guvernul elen, relatează Barrons.

Această decizie a fost luată deoarece „nouă din zece decese cauzate de coronavirus afectează această grupă de vârstă”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Yannis Economou, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a spus că „şapte din zece persoane intubate aveau peste 60 de ani şi opt din zece nu erau vaccinate”.

Pentru a încuraja vaccinarea împotriva COVID-19, premierul grec Kyriakos Mitsotakis declarat că vaccinul va fi obligatoriu pentru cei peste 60 de ani, însă a lăsat termen până pe 16 ianuarie pentru ca persoanele nevaccinate să îşi facă o programare. 

Ministrul Sănătăţii, Thanos Plevris, a anunţat joi, la radio, că 50 de centre de testare vor fi instalate în apropiere de tabere ale armatei, pentru a ajuta farmaciile care efectuează aceste teste PCR şi antigen.  Pandemia de COVID-19 a făcut peste 21.600 de morţi în Grecia, iar rata de mortalitate a crescut brusc de la începutul lunii noiembrie

Dosar Media

Ai o noutate?