Partidul Democrat aplică lovitura de grație: PDM nu va merge la consultările anunțate de Igor Dodon

Partidul Democrat din Moldova  nu dorește să dea ochii cu Igor Dodon. Democrații refuză să meargă la consultările lansate de președintele în exercițiu Igor Dodon cu fracțiunile parlamentare. Purtătoarea de cuvânt a Partidului Democrat declară că democrații și-au anunțat propunerea ieri, în cadrul unui briefing de presă. Respectiv, toate discuțiile trebuie să aibă loc pe platformă parlamentară, dar nu la Președinție.

Membrii Biroului Executiv al Partidului Democrat din Moldova s-au întrunit astăzi în şedinţă de lucru. În cadrul acesteia au fost discutate rezultatele alegerilor prezidenţiale, dar şi contextul politic actual, precum şi eventuale scenarii în continuare.

PDM consideră imperativ necesar un dialog la nivel de partide politice autentice în Parlament, care să se soldeze cu elaborarea unui plan anti-criză, instituirea unui nou guvern agreat de toate forţele politice, curăţarea clasei politice şi ulterior organizarea alegerilor parlamentare anticipate libere şi corecte. Democraţii se pronunţă pentru următoarele domenii ca fiind esenţiale în depăşirea crizei în care se află ţara: lupta împotriva pandemiei, reformarea justiţiei şi relansarea economiei.

Ieri PDM a anunţat că nu va participa la consultări cu instituţia prezidenţială. Liderul PDM Pavel Filip a declarat că formaţiunea pe care o conduce pledează pentru discuţii în cadrul unei mese rotunde, într-un format care să capete un statut permanent, la care ar participa toate partidele autentice. ”În acest moment, dialogul pe filiera bilaterală nu poate fi productiv şi eficient, mai ales în situaţia în care suntem. Şi aceste discuţii trebuie demarate imediat, dat fiind situaţia de criză în care ne aflăm şi presiunea timpului”, a menţionat Pavel Filip în cadrul unui briefing de presă.

Nici Partidul Platforma Demnitate și Adevăr nu va merge la întâlnirea convocată de Igor Dodon, în vederea creării unei noi majorități parlamentare. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, în cadrul unei conferințe de presă. Deputatul spune că formațiunea pe care o reprezintă nu are ce discuta cu Igor Dodon  și i-a recomandat să își facă bagajele.

Amintim că ieri, Igor Dodon declara că este sigur de faptul că Guvernul Chicu se va bucura în continuare de o susținere parlamentară. Totodată, Dodon afirma că a purces la invitarea formațiunilor politice din Parlament și consultări în contextul formării unei noi majorități parlamentare. Deși declara că socialiștii nu vor forma niciodată o alianță cu deputați transfugi, Dodon nu are o problemă cu cei din grupurile parlamentare și susține că le va invita la discuții. Este vorba despre PSRM, PD, PAS, PPDA și alte grupuri parlamentare.

La fel și PRO Moldova a respins invitația.

Dosar Media

Ai o noutate?