”Partea americană se așteaptă la o încetare imediată a ostilităților” – Bayramov și Donfried, discuție telefonică cu privire la tensiunea dintre Azerbaidjan și Armenia

Ministrul de Externe din Azerbaidjan, Ceyhun Bayramov, și Asistentul Secretarului de Stat American pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Karen Donfried, au avut o conversație telefonică, a anunțat Ministerul de Externe azer, scrie haqqin.az

Ceyhun Bayramov a informat-o pe Karen Donfried cu privire la tensiunea continuă de la frontiera dintre Azerbaidjan și Armenia și a exprimat îngrijorarea părții azere cu privire la această situație.

În timpul convorbirii telefonice a fost evidențiat faptul că, în ciuda încetării focului din 13 septembrie, partea armeană a continuat să atace pozițiile azere, ceea ce a dus la moartea unor militari azeri.

Ministrul de Externe a menționat că Azerbaidjanul răspunde doar la atacurile părții armene și a subliniat importanța respectării necondiționate a încetării focului de către Armenia, abținerea de la acțiuni provocatoare în situația actuală și rezolvarea problemei prin negocieri.

Ceyhun Bayramov a menționat că Azerbaidjanul este interesat de normalizarea relațiilor cu Armenia la nivel politic și diplomatic.

În același timp, Karen Donfried și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea tensiunii în regiune și a declarat că partea americană se așteaptă la o încetare imediată a ostilităților și la respectarea armistițiului. Aceasta a marcat importanța asigurării stabilității și a continuării procesului de normalizare între Azerbaidjan și Armenia.

Dosar Media

Ai o noutate?