Parlamentul va examina modificarea Legii cu privire la proprietatea publică a unităților administrativ-teritoriale

Bunurile imobile transmise în contul cotelor-părți valorice din patrimoniul fostelor întreprinderi agricole vor putea fi înregistrate după unitatea administrativ-teritorială. Raportul pentru un proiect de lege care prevede acest lucru a fost aprobat de către membrii Comisiei administrație publică, în cadrul ședinței de astăzi.

Potrivit autorilor, în prezent, patrimoniul fostelor gospodării agricole, repartizate pe cote-părți valorice după reforma funciară, în majoritatea cazurilor, nu se află la evidența nici a proprietarilor cotelor-părți valorice și nici a autorităților publice locale. Astfel, nu sunt determinate drepturile și obligațiile între părți, iar acest lucru duce la distrugerea totală sau parțială a imobilelor.

Inițiativa legislativă propune soluționarea problemei bunurilor imobile transmise în proprietate privată în contul cotelor valorice din bunurile întreprinderilor agricole, a cotelor-părți din aceste bunuri, precum și înregistrarea în registrul bunurilor imobile a dreptului de proprietate.

Proiectul va fi supus examinării în prima lectură, în plenul Parlamentului.

Turcan Ana

Ai o noutate?